Expertise-, Taxatie- en Ingenieursbureau Van Pelt & Co B.V.

Expertise-, Taxatie- en Ingenieursbureau Van Pelt & Co B.V. is sinds 1942 een begrip in de binnenvaart.
Een naam die niet meer weg te denken valt in de binnenvaartsector. Een bureau, waarin mensen werkzaam zijn, die contact met de klanten voorop hebben staan en dit naar buiten toe ook uitstralen. Experts die allen hun roots in de binnenvaart hebben liggen en dus met een “half woord” al direct begrijpen wat er speelt.

U kunt met name een beroep doen op onze professionele dienstverlening op het gebied van:

  • Schade-expertise
  • Taxaties
  • Arbitrage
  • Tekenwerkzaamheden
  • Advies en bouwbegeleidingen

Kortom een bureau dat door haar grote veelzijdigheid in kennis benaderd kan worden voor alle denkbare problemen en adviezen op het gebied van de binnenvaart. Van schade van bijvoorbeeld “een kromme bolderpen” tot aan het advies en begeleiding van de meest vervelende problemen op technisch en nautisch gebied.

Onze experts zijn zeer deskundig en beschikken over veel ervaring.
Zij zijn voortdurend op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op het gebied van werktuigbouw, scheepsbouw en verzekeringstechniek. Door het volgen van cursussen en vakgerichte opleidingen wordt het niveau in stand gehouden en daar waar mogelijk uitgebreid.

Onze experts zijn Register Experts (re) en zijn ingeschreven in het Verenigd Register van Taxateurs (Stichting VRT), of zijn in opleiding hiervoor.

Wij werken voor particulieren, verzekeringsmaatschappijen, financiële instellingen, overheidsinstanties, assurantiemakelaars en beursassuradeuren in o.a. Nederland, België, Duitsland en rechtbanken.

Door de veelzijdigheid van ons bureau zou het bijvoorbeeld kunnen voorkomen dat u voor een reparatie van een schade op de helling staat en besluit om in de nabije toekomst het midden-, voorschip te laten vervangen door een nieuw te bouwen midden-, voorschip dan kunt u Van Pelt & Co ook direct opdracht geven voor het maken van een taxatierapport en vragen om een compleet tekeningenpakket voor deze nieuwbouw te maken, alsmede de benodigde sterkte- en stabiliteitsberekeningen. Wanneer deze nieuwbouw dan daadwerkelijk gebouwd gaat worden, in Nederland of in het buitenland, biedt van Pelt & Co zelfs de mogelijkheid om de nieuwbouw vanaf de kiellegging, alsmede de samenbouw tot aan de proefvaart volledig te begeleiden.

Samengevat, Van Pelt & Co stelt de schade vast, taxeert het schip, maakt sterke- en stabiliteitsberekeningen, tekeningen en doet zelfs de bouwbegeleiding.

Een completer pakket is niet denkbaar!

Onder de aandacht:
Contact
Heeft u vragen of opmerkingen?
Onze mensen staan voor u klaar. Contact >>
Ingenieurswerkzaamheden
Wist u dat we, naast de reguliere expertise werkzaamheden, wij u ook kunnen bijstaan in de voorbereiding, uitvoering en afwerking van uw
(ver)bouwwerkzaamheden?
Meer informatie >>
Schroefasafdichtingen
Bij verlenging van het Certificaat van Onderzoek na 01 januari 2015 moeten alle asdoorvoeringen van roerkoningen en van (schroef-)assen zodanig zijn uitgevoerd dat geen waterverontreinigende smeermiddelen naar buiten kunnen treden. Meer informatie >>