Ombouw tankers

Door ons bureau is in 2006/2007 samen met Nederlof Scheepsbouw te Geertruidenberg een concept bedacht en uitgewerkt om enkelwandige tankers om te bouwen naar dubbelwandige tankers. Inmiddels zijn een tweetal tankers (“Calendula 12” en de “Treasury”) volgens dit concept naar volle tevredenheid omgebouwd.

Omvangrijke verbouwingen op de werf te Geertruidenberg, waarvoor eerst door ons bureau de verbouwingstekeningen voor de Klasse en de zgn. werktekeningen voor de werf werden gemaakt. Tevens werden intacte- en lekstabiliteitsberekeningen op vakkundige wijze uitgevoerd.

Eerst werd het motortankschip vakkundig en minutieus opgemeten en in kaart gebracht. Vervolgens werd een concept bedacht, waarbij eenvoudig bouwen met nieuwe materialen tegen een redelijke prijs de doelstelling was.

Eerst werden de tanks gemaakt en daarna het schip op de helling geplaatst, waarbij het op een perfecte manier werd uitgelijnd. De “Calendula 12” werd eerst nog doormidden gebrand, met het doel de tanker gelijk met 20 meter te verlengen. Daarna werd de verlengsectie er tussen geplaatst en de nieuwe tanks in het bestaande en verlengde casco gehesen en afgelast.

Een grote klus die op een perfecte wijze werd uitgevoerd en waarbij werd geconstateerd dat het minutieus opmeten en in kaart brengen van het bestaande schip in de beginfase zeer belangrijk en cruciaal was voor het slagen van dit project. Ook bij het tweede schip werd dit als cruciaal ervaren.

Kortom, twee projecten die zeer succesvol verlopen zijn en navolging waard zijn. Ook een voorbeeld wanneer twee serieuze bedrijven met elkaar aan het werk gaan er in feite garantie is voor succes.
Onder de aandacht:
Contact
Heeft u vragen of opmerkingen?
Onze mensen staan voor u klaar. Contact >>
Gerechtelijke Deskundige
Een aantal van onze experts zijn opgenomen als Gerechtelijke Deskundige in de rubriek Scheepsbouw en Scheepstechniek van het landelijk Register van Gerechtelijke Deskundigen. Meer informatie >>
Ingenieurswerkzaamheden
Wist u dat we, naast de reguliere expertise werkzaamheden, wij u ook kunnen bijstaan in de voorbereiding, uitvoering en afwerking van uw
(ver)bouwwerkzaamheden?
Meer informatie >>
Schroefasafdichtingen
Bij verlenging van het Certificaat van Onderzoek na 01 januari 2015 moeten alle asdoorvoeringen van roerkoningen en van (schroef-)assen zodanig zijn uitgevoerd dat geen waterverontreinigende smeermiddelen naar buiten kunnen treden. Meer informatie >>